• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Handtherapie

In het dagelijks leven zijn onze handen onmisbaar. We gebruiken onze handen voor de meest uiteenlopende zaken gedurende de dag. Wanneer er last van een vinger, hand of pols ontstaat, en het bewegen niet meer vanzelfsprekend gaat, dan merkt u hoeveel u met uw handen doet. Om al die complexe taken uit te kunnen voeren zitten onze handen bijzonder knap in elkaar. Het is belangrijk om veel kennis van de hand en pols te hebben om het herstelproces na letsel in goede banen te leiden.
In de praktijk behandel ik diverse soorten hand- en polsletsels, begeleiding na een hand of pols operatie bij bijvoorbeeld een botbreuk, peesletsel, triggerfinger release, of een brunelli-plastiek.
Hierbij werk ik ook samen met ergotherapeute en handtherapeute Ineke Meijerhof voor bijvoorbeeld het maken van spalken of voor gericht ergonomisch advies.

Whats-App-vinger
Na de muisarm, gsm-elleboog, sms-duim, iPod-duim en het tablet-neksyndroom hebben we nu ook de WhatsApp-vinger. Allerlei benamingen voor overbelasting klachten van handen/polsen en armen die in de hand worden gewerkt doordat we steeds vaker met computers, telefoons en tablets werken. Niet alleen werk gerelateerd, maar tegenwoordig, met dank aan alle sociale media, ook steeds meer in onze privé tijd .

Hoewel de benamingen wat eigentijds zijn, daardoor vaak niet serieus genomen, komen deze overbelasting klachten aan de handen, polsen en armen relatief vaak voor. Meestal geven deze klachten een behoorlijke beperking tijdens het uitvoeren van allerlei gewone dagelijkse handelingen. Gelukkig kan er veel gedaan worden tegen dit soort klachten met adviezen en oefeningen. Ook hiervoor kun je terecht bij een handtherapeut.

Uw fysiotherapeut is Annelies